Zopiklon Pilum

Kommentarer och information om Zopiklon Pilum.

Tillståndsinnehavare: Pilum Pharma AB
ATC-kod: N05CF01
Aktiv substans: zopiclone
Typ av medicin: Nervsystemet
Status: Godkänd
Godkannandedatum: 2009-12-04
Narkotikaklassning: V - Narkotika enbart enligt svensk lag.

2 kommentarer

carina
2012-02-13 kl 11:06

Har haft zopiclon i flera år och det fungerar mycket bra.Men sedan jag fick zopiclon från företaget Pilum fungerar det plötslgt inte, jag kommer att gå till apoteket och prata med dom om detta. Känner mig lurad, inget fungerar längre sedan jag fick det från detta företag.. Vad är ni för ena? litar noll p er.

Anna
2012-03-01 kl 01:54

Hejsan (och hej Carina)
Jag tänkte just skriva en kommentar innan jag såg att du skrivit, det brukar nästan aldrig vara någon som kommenterat under de mediciner jag brukar skriva ngt under.
Men vad jag tänkte fråga/skriva här från början var varför Imovane och Zopiklon inte fungerar likadant FAST det är samma verksamma ämne??? Och jag är låååångt ifrån ensam om att tycka detta, mycket märkligt då de läkare och apotekspersonal jag talat med säger att det inte ska vara ngn skillnad alls.. (Men vad vet de som ej provat och haft det under så många år som jag och många andra har)
Jag har ätit Imovane 7,5mg’s 2 tabletter till natten i ca 12 år nu, och i början funkade de ju ”som de ska göra på en ren kropp” om man säger så, och allt eftersom åren gått så har de ju inte alls samma effekt, men de hjälper mig lite trots allt. Men under de första åren (och då och då tills för något år sedan) har jag ibland gått med på att ta ut Zopiklon istället för Imovane när de ej haft imovane hemma, och det gick väl ok, smaken var samma och effekten var NÄSTAN den samma, men ändå inte, blev liksom mer ”vimsig” innan jag somnade (Vilket jag ALDRIG blir annars av ngr mediciner, då jag även äter benzo vid panikångest, och har utvecklat en häg tolerans, så det ska till mängder för att jag ska bli vimsig eller påverkad) Men nu till en annan sak : December 2010 så var jag sängliggandes och min mor fick hämta ut min medicin från apoteket istället, och kom då hem med Zopiklon (och jag är nästan säker på att det var Pilum) och jag fick ängest så fort jag öppnade förpackningen och såg att tabletterna INTE VAR OVALA!!!!! ISTÄLLET VAR DET SMÅ RUNDA TABLETTER!!!!! Jag som då ätit Imovane / Zopiklon i ca 11 år fick en chock!!!! HUR KAN ETT LÄKEMEDELSFÖRETAG GÖRA NÅGOT SÅ KORKAT OCH OPSYKOLOGISKT SOM ATT ÄNDRA DEN ”KLASSISKA OVALA IMOVANE / ZOPIKLON FORMEN” FRÅN OVALA TILL SMÅ RUNDA TABLETTER!!!??? NÄR ”ALLA” VET ATT DETTA MED TEX JUST SÖMNTABLETTER ÄVEN BLIR PSYKOLOGISKT TILL VISS DEL OCH SPECIELLT JU LÄNGRE DU ÄTIT DOM OCH VANT DIG VID DOM.. Jag blev som helt chockad, arg och ledsen- och det blev ÄNNU VÄRRE när jag stoppade i 2 st i munnen och varken konsistens eller smaken var den samma, så jag somnade INTE som jag skulle den natten och inte övriga nätter heller 🙁 Kände mig precis som Carina säger här ovanför:LURAD!!!! Och jag blev ju TVUNGEN att vänta i 4 veckor ( min intervall period) tills jag fick ta ut ngr nya, och jag tog givetvis upp detta med apotekspersonalen och senare även min behandlande läkare.. ”Svaret” från apoteket var: Ja, det var ju olyckligt att det blev så, vad tråkigt för dig (pratade dessutom med mig med bebisröst)- varför de var runda och inte ovala längre kunde de ju inte svara på,(även om de påstod att de oxå tyckte det var korkat gjort) och till att de inte funkade för mig som de andra Zopiklonen/Imovanen kunde de inte heller svara på- de bara pratade om att det är ju samma verksamma ämne och SKA funka likadant…jo visst- men nu gjorde de INTE det… De menade på att även det kunde vara psykologiskt- MEN NEEEJ, ALDRIG säger jag, jag känner så väl till effekten av mina mediciner så inte F-N var det psykologist att jag inte fick min vanliga sömn på 4 veckor!!!!! Så jag undrar oxå vad det är frågan om egentligen!? NEJ- sedan dess är jag LIVRÄDD att Imovanen skulle vara tillfälligt slut på apoteket, då jag VÄGRAR äta denna ”bluff-medicin” !???
Sorgligt att göra så här mot människor som redan lider av ngt så hemskt som sömnbesvär……
Och Carina, jag känner med dig ska du veta, ledsamt, verkligen. Skulle vara intressant att veta hur det gått för dig, och vad du fått för ”svar” från apoteket / läkare!? (Finns det INGA andra ”vanliga Zopiklon” kvar på svenska apoteken? Som de du åt innan du fick dessa från Pilum? Det har inte blivit av att jag frågat då jag blev så skrämd av dom, så jag säger att jag ska ha IMOVANE INNAN PERSONALEN ENS FÖR NGT ANNAT PÅ TAL 😉
Hoppas det ”ordnat sig för dig” , har du provat Imovane ngn gång, och isf vad tyckte du? Kram på dig.
Vet som sagt att flera andra med oss tycker likadant.
Hälsningar, Anna